Na de zomer mogelijk meer treinen geschrapt door NS-tekort

Image source - Pexels.com


Mogelijk gaan er na de zomer minder treinen rijden door personeelstekort bij de NS, meldt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer. De vervoerder kampt met aanhoudende tekorten, mede door een hoger dan normaal ziekteverzuim.

Pas tegen het najaar kan een definitief besluit worden genomen, wanneer de NS meer inzicht heeft in de leegstand en verzuimcijfers. De NS verwacht dat het tekort nog langer “merkbaar” zal blijven.

Heijnen vindt dit ‘uiteraard geen aantrekkelijk vooruitzicht voor de reiziger, noch voor het personeel van de NS’. Maar ze benadrukt dat de krappe arbeidsmarkt ook voor andere sectoren geldt. Ook schrijft ze dat de NS heeft toegezegd de problemen voor reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Medio juni rijden er op bepaalde trajecten minder treinen, zoals op de lijn tussen Arnhem, Schiphol en Rotterdam. Verder worden sommige treinen ingekort zodat er maar één in plaats van twee hoofdgeleiders nodig is.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?