Moederbedrijf Blokker gaat niet door met beursgang

Image source - Pexels.com


Mirage Retail Group (MRG), onder meer het moederbedrijf van Blokker en Intertoys, stelt de beursgang tijdelijk uit vanwege de aanhoudende onzekerheid die de pandemie met zich meebrengt. De retailgroep zei dat de pandemie “onregelmatige marktomstandigheden” in de detailhandel veroorzaakt, terwijl de organisatie zou profiteren van stabiliteit.

“We sluiten nu elke dag om 17.00 uur. Ik weet niet wat er nog meer gaat komen”, zegt Blokker-topman Michiel Witteveen. Hij gaf er de voorkeur aan dat al zijn mensen zich richten op het doorkomen van de coronacrisis en niet op het betreden van de aandelenmarkt. Het zou ook niet mogelijk zijn om beleggers te laten zien hoe de prestaties zijn. De maatregelen tegen het coronavirus wegen op de resultaten van het bedrijf, zegt Witteveen.

Witteveen noemde eerder dit jaar de beursplannen die nodig zijn voor de toekomst van het bedrijf. Toch gaf hij ook aan dat er nadelen zouden zijn. Witteveen kan niet zeggen wanneer MRG naar de beurs gaat. Hoewel de wens om naar de beurs te gaan niet is verdwenen, stelde MRG de beursgang voor “onbepaalde tijd” uit.

MRG was goed bezig met hun voorbereidingen. De beursgang had ergens volgend jaar moeten plaatsvinden. Witteveen zou op 1 februari de voorzitter van de raad van commissarissen zijn geworden en huidig ​​voorzitter van de raad van commissarissen Dirk-Jan Stoppelenburg zou hem als CEO vervangen. De bestuurswisseling zal nu later worden afgerond.

“Dat is samen besloten”, benadrukt Witteveen. Volgens hem was de bestuurswisseling puur ingegeven door de beursplannen. Bestuurders van bedrijven die naar de beurs gaan, moeten toezeggen voor een bepaalde periode bij hun bedrijf te blijven. Witteveen, bijna 68 jaar oud, zag zichzelf pas weer vier jaar lang als CEO.

MRG heeft meerdere ketens, waaronder elektronische keten BCC. Tot voor kort maakte Big Bazar ook deel uit van MRG, maar in oktober werd bekend dat er een nieuwe eigenaar was gevonden voor de budgetwinkelketen. In totaal telt de groep momenteel 710 winkels en 8.100 medewerkers.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?