Moderna opent kantoor in Nederland

Image source - Pexels.com


Moderna is van plan een commercieel kantoor te openen in Nederland en vijf andere Europese landen om “Monderna’s betrokkenheid bij Europa te versterken”, zei het Amerikaanse vaccinbedrijf woensdag in een persbericht. Het bedrijf zei niet waar het Nederlandse kantoor zou komen en hoeveel mensen er in dienst zouden zijn.

Naast Nederland is Moderna van plan om “een commerciële aanwezigheid te vestigen” in België, Denemarken, Noorwegen, Polen en Zweden “om de levering van mRNA-vaccins en therapieën ter plaatse te ondersteunen.” Het bedrijf is ook van plan om uit te breiden in Azië.

“Europa heeft een cruciale rol gespeeld in het vermogen van Moderna om ons Covid-19-vaccin over de hele wereld te produceren en te leveren en miljoenen mensen te beschermen tegen Covid-19-infectie, ziekenhuisopname en overlijden”, zegt Stephane Bancel, CEO van Moderna. “Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking met Europese onderzoekers en partners voort te zetten om onze mRNA-technologie te benutten en behandelingsopties uit te breiden om het leven van patiënten in heel Europa te verbeteren.”

De aankondiging kwam op dezelfde dag dat Bancel aan CNBC vertelde dat het “redelijk” is om te denken dat de Covid-19-pandemie zich in de eindfase bevindt. “Er is een kans van 80 procent dat naarmate Omicron evolueert of het SARS-CoV-2-virus evolueert, we steeds minder virulente virussen zullen zien”, zei hij tegen het persbureau. Hij voegde eraan toe dat er een kans van 20 procent is dat de volgende mutatie ernstiger zal zijn dan Omicron in plaats van minder ernstig.

“Het feit is dat dit virus niet weggaat, zoals we al bijna vanaf het begin zeggen – dit virus zal voor altijd bij mensen blijven, zoals griep, en we moeten ermee leven”, zei Bancel tegen CBNC.

Moderna gaat daarom “door met het opschalen van de productie en distributie van zijn Covid-19-vaccin en toekomstige mRNA-vaccins en -therapieën”, zei het bedrijf in een verklaring.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?