Mist zorgt voor vertragingen op verschillende Nederlandse luchthavens

Image source - Pexels.com


Het vliegverkeer van en naar Schiphol, Rotterdam, The Hague Airport en Eindhoven Airport heeft vrijdagochtend last gehad van de mist. Verschillende inkomende vluchten werden omgeleid of vertraagd en verschillende vertrekkende vliegtuigen konden om 11.30 uur nog steeds niet opstijgen

Volgens een luchthavenwoordvoerder was het zicht in Rotterdam om 11.30 uur 275 meter en eerder in de ochtend 200 meter, wat “veel te weinig” is. Om te vliegen heb je minimaal 450 meter zicht nodig. Daardoor liepen zo’n zes vluchten vertraging op. Een vlucht naar Rotterdam kwam vast te zitten in Duitsland, met zo’n 150 mensen aan boord. Het had om 9.45 uur moeten aankomen, maar werd tot ten minste 12.00 uur uitgesteld.

Vliegverkeer van en naar Eindhoven was om 11.30 uur niet mogelijk. Een twintigtal vluchten die vanaf Eindhoven tot 12.00 uur hadden moeten vertrekken, waren vertraagd of geannuleerd. Ruim tien vluchten die sinds 8.20 uur op Eindhoven zouden aankomen, werden omgeleid naar onder meer Maastricht of de Duitse luchthavens Keulen en Weeze. Eindhoven Airport meldde dat de terminal vol was en dat het gebied achter de security checkpoint was afgesloten.

Ook op Schiphol liepen meerdere aankomende en vertrekkende vluchten vertraging op. Volgens een luchthavenwoordvoerder werden piloten gevraagd om extra afstand te houden vanwege de mist, waardoor vertragingen ontstonden. Eenrichtingsvluchten werden geannuleerd. Schiphol kon niet precies zeggen hoeveel vluchten door de mist werden getroffen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?