Minutenteller getest op treinstations Eindhoven, Den Bosch

Image source - Pexels.com


Treinreizigers kunnen vanaf maandagmiddag zien in hoeveel minuten hun trein vertrekt op stations Eindhoven en Den Bosch. Spoorwegonderneming NS gaat de minutenteller op perron 4 van de stations en de daar aanwezige roltrappen testen. De teller moet reizigers een betere inschatting geven of ze zich moeten haasten om de trein te halen of op de volgende moeten wachten, zei NS maandag.

De test is bedoeld om te kijken of een vlotte intocht ervoor kan zorgen dat treinen nog stipter rijden. De proef zal een maand duren. Als dat lukt, gaat NS onderzoeken of de minutenteller landelijk kan worden ingevoerd.

“Het aftellen van de minuten geeft aan hoeveel tijd reizigers hebben tot het vertrek van de trein”, aldus een woordvoerder van NS. “Op de bordjes op het perron telt de minutenteller af vanaf 5 minuten. Op de borden bij de roltrap is het vanaf 7 minuten om reizigers bij de roltrappen eerder te informeren over het aantal minuten dat ze nog hebben tot de trein vertrekt. Vanaf 59 seconden van tevoren de vertrektijd, zullen reizigers ‘0 minuten’ zien op het perronbord.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?