Minder treinen in Randstad door personeelstekort bij NS

Image source - Pexels.com


Door personeelstekort bij de NS rijden zaterdag op verschillende plekken in de Randstad minder treinen. Dit geldt voor de trajecten Amsterdam-Alkmaar, Amsterdam-Utrecht, Utrecht-Den Haag en Utrecht-Schiphol. De NS-reisplanner meldt 15 minuten als gemiddelde extra reistijd.

Daarnaast rijden er minder Sprinters op het traject Amsterdam-Uitgeest. Er zijn ongeveer 1.100 vacatures bij het bedrijf. De spoorwegmaatschappij heeft niet alleen een tekort aan machinisten en conducteurs, maar ook aan IT-personeel, monteurs, veiligheids- en servicemedewerkers en winkelpersoneel op de stations.

Om mensen te stimuleren om bij de NS te gaan werken, komt de komende weken op een ander station een treinsimulator. Daarin kunnen mensen ervaren hoe het is om met de nieuwste intercity’s te rijden. De simulator stond vrijdag op Utrecht Centraal. Aanstaande vrijdag is het de beurt aan Arnhem, daarna Alkmaar, Deventer, Rotterdam en Eindhoven.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) maakte onlangs aan de Tweede Kamer duidelijk dat de tekorten ook na de zomer voor langere tijd kunnen aanhouden. Dat vond ze ‘uiteraard geen aantrekkelijk perspectief voor de reiziger, noch voor het personeel van de NS’. Ze wijst er echter op dat veel sectoren moeite hebben om voldoende personeel te vinden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?