Minder treinen door Covid ziekteverzuim

Image source - Pexels.com


NS rijdt vanaf maandag minder treinen omdat het kampt met personeelstekorten door ziekte of omdat medewerkers in quarantaine zitten vanwege de coronavirusregels.

Op trajecten waar doorgaans zes treinen per uur rijden, brengt NS de dienstregeling terug naar vier. Op trajecten met vier treinen per uur zijn dat er twee. De afbouw zal in stappen plaatsvinden. De vervoerder hoopt alle wijzigingen op 21 februari doorgevoerd te hebben, dan rijdt 85 procent van alle NS-treinen.

NS zei eerder dat minder treinen het makkelijker zouden maken om ziekmeldingen van medewerkers af te handelen. “Zo blijft onze dienstregeling voorspelbaarder en hopen we dat we reizigers minder vaak hoeven te verrassen met plotselinge treinuitval. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze zieke collega’s de kans krijgen om te herstellen.”

Ook bij de verkeersleiding in Utrecht kampt ProRail met personeelstekorten. Daardoor rijden er op maandag van ‘s ochtends vroeg tot ongeveer 15:00 uur minder treinen op meerdere trajecten

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?