Minder buitenlandse toeristen verwacht dan in Covid-jaar 2020

Image source - Pexels.com


In totaal zullen dit jaar 5,4 miljoen buitenlandse toeristen Nederland bezoeken – ruim een ​​kwart minder dan pandemiejaar 2020 en 73 procent minder dan in 2019, zei het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag. Meer Nederlanders gaan op vakantie in eigen land, maar niet genoeg om het gebrek aan buitenlandse toeristen goed te maken, meldt NU.nl.

Het aantal toeristen- en zakenreizen naar Nederland ligt dit jaar op het niveau van begin jaren negentig. Het NBTC hoopt volgend jaar op meer buitenlandse toeristen, maar verwacht dat het buitenlandse toerisme in 2022 op hetzelfde niveau zal blijven als in 2021. Een volledig herstel wordt pas in 2024 verwacht, aldus het NBTC.

“De verwachte jaarcijfers geven een dramatischer beeld dan we eerder dit jaar hadden”, zegt NBTC-directeur Jos Vranken. “Dit komt door de aanhoudende reisbeperkingen en de beperkende maatregelen die bijna het hele jaar van kracht zijn geweest.”

Nederland kampt opnieuw met een aanzienlijk verlies aan inkomsten uit toeristische bestedingen, aldus het NBTC. Vorig jaar verdiende de toeristische sector 14,5 miljard euro aan internationale toeristen en bezoekers, vergeleken met 34,7 miljard in 2019. En dat zal dit jaar nog lager zijn.

Het aantal Nederlanders dat in Nederland op vakantie gaat, zal met 26 miljoen naar verwachting bijna 30 procent hoger zijn dan vorig jaar. Met de aanhoudende reisbeperkingen aarzelden inwoners van Nederland om een ​​vakantie in het buitenland te boeken, maar deze werd op het laatste moment geannuleerd en kozen daarom voor een vakantie dicht bij huis.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?