Milieugroep roept grote vervuilers op om verantwoordelijkheid te nemen bij het oplossen van klimaatcrisis

Image source - Pexels.com


Milieuorganisatie Milieudefensie roept 30 grote bedrijven als FrieslandCampina, ABN Amro, KLM en Tata Steel op om binnen drie maanden een plan op te stellen om hun CO2-uitstoot te verminderen en het klimaatprobleem aan te pakken. “Nu de rechter Shell dwingt verantwoordelijkheid te nemen bij het oplossen van de klimaatcrisis, is het duidelijk dat ook andere grote vervuilers in Nederland groen moeten worden”, zegt Donald Pols, directeur van Milieudefensie.

De milieuorganisatie wil graag in gesprek met vertegenwoordigers van de bedrijven die volgens de organisatie een significante CO2-uitstoot hebben. Milieudefensie sluit juridische stappen op lange termijn niet uit. De bedrijven hebben tot 15 april de tijd om te reageren. Donderdag worden er brieven bezorgd waarin om een ​​klimaatplan wordt gevraagd. Als bedrijven geen plan maken, overweegt Milieudefensie verdere stappen. “We zullen blijven vechten tegen gevaarlijke klimaatverandering en de druk op deze grote vervuilers blijven opvoeren totdat ze bijdragen aan de oplossing”, aldus Pols.

In het plan moet de organisatie concreet aangeven hoe zij haar uitstoot in 2030 met minimaal 45 procent wil verminderen. Ook vroeg Pols de topmensen van de bedrijven mee te denken over “hun morele verantwoordelijkheid”. Zorg ervoor dat medewerkers en omwonenden zijn weer trots.” Het is de bedoeling dat de klimaatplannen worden doorgerekend en beoordeeld door het New Climate Institute. Milieudfensie wil de resultaten in juni bekend maken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?