“Mijn ballen wegen 130 gram” uitgeroepen tot slechtste bedrijfsslogan van 2021

Image source - Pexels.com


Benny’s Vleesservice in Nijmegen heeft de Slechtste Slogan Verkiezing van 2021 gewonnen met de slogan ‘Mijn ballen wegen 130 gram’. De slogan kreeg 23 procent van de stemmen bij de jaarlijkse verkiezing.

Benny van Es, de eigenaar van de Nijmeegse slagerij, zegt tegen de NOS dat hij vaak opmerkingen krijgt over de tekst op de achterkant van zijn bedrijfsbusje. “Je ervaart hele leuke reacties”, zei hij. Hij kwam zelf met de slogan, zei hij, en twijfelde een tijdje over het misschien niet zo schunnig maken. Hij was verrast door de nominatie. Hij werd vorige week gebeld, zei hij. “En zo is het balletje gaan rollen.”

Op de vraag wat hij zou zeggen tegen mensen die de slogan niet leuk vinden, zei Van Es tegen NL Times: “Het is een grap. Ik heb geen wrok voor die mensen.”

Christine Liebrecht, lector informatica aan de Universiteit van Tilburg en de persoon achter de slechtste sloganverkiezing, vertelde de NOS dat het seksueel getinte karakter van Benny’s slogan de verkiezing voor hem zou kunnen winnen. Slogans met een dubbele betekenis hebben meer kans om de verkiezingen te winnen, vooral als er een seksuele hint in zit.

De tweede plaats ging naar cafetaria Borst voor zijn slogan “Borstvoeding aan huis”, wat zich vertaalt naar “thuis borstvoeding”. Almelo werd derde voor ‘I AM lelo’. In totaal zijn er 4.000 stemmen uitgebracht.

Enkele van de andere genomineerden:

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?