Meerdere steden hebben geen gegevens over hoeveel studenten een kamer zoeken

Image source - Pexels.com


Meerdere steden weten niet hoeveel studenten momenteel studeren zonder vaste verblijfplaats. Vooral buitenlandse studenten hebben moeite met het vinden van woonruimte in verschillende steden in Nederland.

Zo heeft de gemeente Amsterdam geen overzicht van het aantal studenten dat op dit moment geen kamer heeft. De Universiteit van Amsterdam heeft studenten moeten huisvesten in hostels en een vakantiepark.

Ook de gemeente Maastricht weet niet hoeveel studenten in de stad geen vaste woonplaats hebben. Een medewerker van de dienst huisvesting van de Universiteit Maastricht verwees naar wethouder Alexander Lurvink. De decaan deed een beroep op studenten om zich eind augustus bij hem te melden als ze geen woonruimte kunnen vinden. Lurvink heeft tot nu toe meer dan 400 meldingen ontvangen, voornamelijk van buitenlandse studenten. “Het is schokkend dat gemeente en universiteit daar geen zicht op hebben”, zegt Lurvink.

Ook de gemeenten Rotterdam en Wageningen konden geen concrete cijfers geven over het aantal kamerzoekende studenten.

Voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) Ama Boahene zei dat het “verontrustend” is dat sommige gemeenten geen overzicht hebben van de situatie. De vakbond heeft zelf een meldpunt waar buitenlandse studenten terecht kunnen als ze huisvestingsproblemen hebben. De LSVb ontvangt wekelijks zo’n 50 meldingen van studenten die geen woning hebben kunnen vinden.

Studenten in Groningen bezetten donderdag het Academiegebouw van de universiteit om aandacht te vragen voor de woningnood in de stad. In Amsterdam vindt om 14.00 uur een protest plaats in het Westerpark tegen de woningnood in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?