Meer vrouwelijke managers, maar loonkloof blijft

Image source - Pexels.com


De opkomst van vrouwelijke managers verkleint niet meteen de loonkloof tussen mannen en vrouwen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit. De onderzoekers ontdekten dat een vrouwelijke leidinggevende niet automatisch betekent dat de vrouw die onder haar werkt beter betaald wordt, meldt de Volkskrant.

Sociologen Tanja van der Lippe van de Universiteit Utrecht en Margriet van Hek van de Radboud Universiteit vergeleken de inkomensgegevens van werknemers van 41 Nederlandse bedrijven in zes sectoren en interviewden negen vrouwen in leidinggevende posities. Ze ontdekten dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen niet kleiner wordt als de direct leidinggevende een vrouw is. De loonkloof is echter groter in een organisatie zonder vrouwen in managementfuncties en kleiner in bedrijven met veel vrouwelijke managers aan het roer.

De loonkloof in Nederland bedraagt ​​momenteel ongeveer 14 procent en neemt zeer langzaam af. Dat ondanks het feit dat het aantal vrouwen in leidinggevende posities gestaag toeneemt. Ongeveer 30 procent van de managers in Nederland is vrouw, evenals 33 procent van de commissarissen en 14 procent van de topbestuurders.

Volgens Van Hek is dit deels te verklaren doordat vrouwelijke managers een beperkte invloed hebben op de salarissen van andere vrouwen. Vrouwen zijn vooral oververtegenwoordigd in het lagere management en daarom vaak ‘slechts een radertje in de machine’, zei ze. “Ze kunnen indirect invloed uitoefenen op het salaris, bijvoorbeeld door vrouwen belangrijkere taken toe te kennen, maar in organisaties waar al veel vrouwen werken, zien ze daar meestal de noodzaak niet van in en bij mannelijke organisaties twijfelen ze of een vrouw kan bijhouden.”

De onderzoekers ontdekten dat bedrijven met vrouwelijke managers meer aandacht lijken te besteden aan de balans tussen werk en privé. In organisaties met vrouwen aan het roer krijgen medewerkers meer begrip als ze thuis problemen hebben, zoals een ziek kind dat opgehaald moet worden van school. “Dat helpt vooral jonge moeders om hun werk beter te doen in een periode dat ze het druk hebben met hun gezin. Dat maakt het ook makkelijker voor hen om door te stromen op de werkvloer. Dat is belangrijk omdat de loonkloof vaak groter wordt als vrouwen kinderen krijgen.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?