Meer treinen rijden weer, maar er blijven enkele problemen

Image source - Pexels.com


NS verwacht dat de meeste treinen zondag volgens dienstregeling rijden, al kunnen sommige trajecten nog hinder ondervinden door reparatiewerkzaamheden van storm Eunice, aldus een NS-woordvoerder.

Tussen Amersfoort en Apeldoorn, Geldermalsen en Tiel en tussen Alkmaar en Hoorn rijden nog geen treinen. ProRail is momenteel bezig met het reinigen en repareren van de sporen op die trajecten. Het is nog niet precies bekend wanneer er weer treinen op die trajecten gaan rijden. De NS adviseert reizigers om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Arriva meldt dat er vanwege stormschade geen treinverkeer is tussen Maastricht en Sittard. Wegens reparaties rijden er ook geen treinen tussen Tiel en Arnhem van 10.00 tot 14.00 uur

“Het opstarten van het treinverkeer verliep zonder problemen”, zegt een NS-woordvoerder zondagochtend. “De mensen van ProRail hebben de afgelopen dagen en nachten keihard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.”

Wind van storm Eunice blies bomen over sporen en beschadigde bovenleidingen en delen van stations, aldus het liveblog van ProRail. ProRail had gistermiddag ruim 200 incidentmeldingen ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?