Meer steden die terrassen beperken na Covid-uitbreidingen

Image source - Pexels.com


Meerdere steden beperken of schrappen de terrasuitbreidingen die ze tijdens de coronaviruspandemie hebben toegestaan. Nu social distancing niet meer nodig is, moeten restaurants ook zonder grotere terrassen hun gebruikelijke bezoekersaantal kunnen ontvangen, zo meldt de NOS.

Tot ergernis van lokale ondernemers schrapte Amsterdam vanaf vrijdag de tijdelijke terrasuitbreidingen op de Wallen en de Neiuwmarktbuur. Horecavereniging KHN suggereerde tevergeefs dat de gemeente terrassen alleen op drukke vrijdagen en zaterdagen zou beperken.

In Rotterdam mochten horecazaken vorig jaar hun terrassen uitbreiden tot 200 procent. Dit jaar zijn ze beperkt tot 125 procent uitbreiding. Handhavers controleren op overtredingen, maar ondervinden volgens de omroep weinig problemen.

Groningen ging op 1 april terug naar het “oude normaal” Maastricht sprak met ondernemers af dat de uitbreiding zou duren zolang de 1,5 meter regel van kracht bleef. Utrecht heeft een soortgelijke regeling getroffen.

Enschede daarentegen besloot de XXL-terrassen in de binnenstad te behouden. Buurtbewoners en bezoekers ervaren de grotere buitenruimte als prettig, zegt de gemeente tegen de NOS. Het zal eind dit jaar een nieuw bestemmingsplan om het permanent te maken aan de gemeenteraad voorleggen.

In Den Haag kunnen horecaondernemers hun tijdelijke 25 procent-expansie verlengen tot 1 maart 2023.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?