Meer protestacties horeca mogelijk na succes zaterdag

Image source - Pexels.com


De protesten in de horeca van zaterdag zullen niet de laatste zijn, zegt directeur van de Koninklijke Horecabond (KHN) Dirk Beljaarts tegen Nieuwsuur. “De komende dagen zullen er zeker meer protesten zijn”, zei Beljaarts.

De directeur noemde het hartverwarmend om te zien hoeveel burgemeesters en publiek de opening van de horeca verwelkomden. “Dat laat ook zien dat het kan. Zo zouden de straten eruit moeten zien”, aldus de KHN-directeur. Hij zei dat als het “levensbedreigend” zou zijn om cafés en restaurants te openen, burgemeesters daar ook geen voorstander van zouden zijn.

Volgens Beljaarts is het nu aan het kabinet om “niet tien dagen te wachten om aan te kondigen wat er met de horeca en de cultuursector gaat gebeuren, maar dit signaal snel ter harte te nemen”.

Cafés en restaurants in heel Nederland openden zaterdag hun deuren uit protest tegen de aanhoudende sluiting van de horeca. In veel steden ging het protest met toestemming van de gemeente door, maar in bijvoorbeeld Utrecht handhaafde de burgemeester de beperkingen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?