Meer NL-inwoners reizen als Covid-beperkingen wereldwijd verdwijnen: ING

Image source - Pexels.com


Inwoners van Nederland reizen steeds verder nu de coronabeperkingen voor internationaal reizen zijn opgeheven. Het aantal afgesloten reisverzekeringen is sinds de jaarwisseling gehalveerd ten opzichte van dezelfde periode in 2021, concludeert ING uit eigen gegevens en die van verzekeraar Nationale-Nederlanden. Ze hebben ook meer claims ontvangen uit verre landen.

Het aantal verkochte verzekeringen is in een ongekend tempo gestegen, zegt ING’s directeur verzekeringen, Cornelia Coman. Het aantal via de bank verkochte verzekeringen keerde de afgelopen maanden terug naar het niveau van voor het coronavirus. Het aantal nieuwe verzekeringen met dekking over de hele wereld is verviervoudigd.

Volgens ING is ook een annuleringsverzekering populair, waaruit blijkt dat reizigers de pandemie nog steeds in hun achterhoofd hebben.

Tijdens de eerste twee jaar van de coronaviruspandemie kwam het internationale reizen grotendeels tot stilstand. De vraag naar reisverzekeringen daalde tot vrijwel nul na de eerste corona-lockdown in maart 2020. In de daaropvolgende zomer was er enig herstel, maar reizigers sloten nog steeds veel minder reisverzekeringen af ​​dan voor de pandemie.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?