Meer mensen met een gemiddeld inkomen hebben voedselbankhulp nodig

Image source - Pexels.com


Door inflatie en hoge energieprijzen wenden meer Nederlanders zich tot de voedselbank voor hulp. En behoeftigen zijn allang niet meer alleen mensen met een laag inkomen, zegt Leo Wijnbelt van Vereniging Voedselbanken Nederland tegen het Nederlands Dagblad.

Het aantal klanten van de Voedselbank is sinds januari met gemiddeld 15 procent gestegen, zegt Wijnbelt op basis van cijfers van lokale voedselbanken. De stijging komt neer op zo’n 6.000 extra gezinnen die gebruik maken van de extra voedselvoorziening. “Dat is veelzeggend”, zei hij.

De verhoging verschilt per locatie, vult Wijnbelt aan. “Sommigen hebben geen stijging gezien. Anderen zien een grotere stijging.” Maar de meeste voedselbanken merkten op dat hun klantenbestand zich uitbreidt naar mensen met hogere inkomens.

“Het zijn niet alleen mensen met een minimumloon of bijstandsuitkering die zich bij ons melden”, zegt Wijnbelt tegen de krant. “Het breidt zich snel uit naar mensen met een gemiddeld inkomen. Veel gezinnen hebben weinig of geen spaargeld. Als hun energierekening stijgt, hebben ze meteen een probleem.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?