Meer huiseigenaren sluiten tweede hypotheek af om verbouwingen te financieren

Image source - Pexels.com


Het aantal hypotheekaanvragen om een ​​woning te renoveren, of om een ​​woning te verduurzamen, neemt snel toe. Hypotheekadviseur De Hypotheker constateerde in een rapport over het eerste kwartaal dat het aantal aanvragen in een jaar tijd met 90 procent is gestegen. De overwaarde van een woning wordt vaak gebruikt om de hypotheek af te lossen.

De helft van de huiseigenaren denkt minimaal 100.000 euro overwaarde te hebben, blijkt uit een onderzoek onder zeker duizend deelnemers. Ruim een ​​kwart wil de overwaarde gebruiken voor duurzame renovaties of andere verbeteringen. De overwaarde is het gevolg van de sterk gestegen prijzen op de woningmarkt, maar een groot deel van de respondenten geeft ook aan niet helemaal tevreden te zijn met hun woning.

Vooral voor deze groep is het interessant om hun overwaarde in te zetten voor een verbouwing, aldus De Hypotheker. Met een hypotheek van 300.000 euro, maar een woningwaarde van 450.000 euro is er voldoende ruimte om een ​​deel van de overwaarde te benutten, legt Menno Luiten, commercieel directeur van De Hypotheker, uit.

Met de huidige hoge energieprijzen is het “extra interessant” om de woning te verduurzamen, zegt hij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?