Meer dan 44.500 ondertekenen petitie om Covid-beperkingen in bars en restaurants te versoepelen

Image source - Pexels.com


Ruim 44.500 mensen hebben een petitie ondertekend van de Nederlandse horecavereniging KHN waarin het kabinet wordt opgeroepen om per direct de coronamaatregelen voor de horeca te versoepelen. De petitie werd voor het eerst gepubliceerd op vrijdag, toen premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers een deel van de lockdown-regels vrijgaven, maar de strikte sluiting van bars, cafés en restaurants in stand hielden. Een andere persconferentie is gepland voor 25 januari, wanneer het publiek op de hoogte wordt gehouden van eventuele beleidswijzigingen.

KHN pleitte ervoor om de restricties voor de horeca ‘zo snel mogelijk te versoepelen, zo nodig in stappen’. Het zei dat de Omicron-variant van het coronavirus “veel minder gevaarlijk” is en zei dat de boostercampagne goed vordert. De organisatie beweerde ook dat er weinig besmettingen plaatsvinden in horecabedrijven en zei dat het oneerlijk was om hun sector en de culturele sector stil te houden zonder uitzicht op verlichting.

Daarmee zei KHN dat politici hun belofte hebben gebroken om de regels voor alle sectoren te versoepelen. Rutte zei wel dat de horeca en culturele bedrijven voorrang krijgen als er later in januari meer beperkingen worden versoepeld, maar dat is niet goed genoeg, aldus KHN.

“Gastvrijheidsondernemers zijn boos en begrijpen niet” waarom ze afgelopen weekend buiten de plannen van het kabinet zijn gelaten, zegt KHN in een verklaring. “De aanhoudende onzekerheid en het gebrek aan perspectief zorgt voor verwarring, frustratie en psychologische druk, ook bij hun medewerkers.”

De organisatie wil dat het kabinet horecabedrijven toestaat om ‘s avonds om 22.00 uur hun deuren te sluiten voor nieuwe klanten, maar dat zij binnen wel eten en drinken kunnen blijven bestellen. Logischer dan alles om 17.00 uur sluiten, zoals andere sectoren verplicht zijn, omdat de bedrijven ‘s nachts meer verdienen dan overdag.

KHN sluit de petitie op 25 januari en presenteert deze aan de leden van de Tweede Kamer voordat ze de volgende dag over coronavirusbeleidskwesties debatteren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?