Meer ABN Amro-klanten betalen negatieve rente op spaargeld

Image source - Pexels.com


Vanaf 1 januari krijgen ABN Amro-klanten met meer dan 100.000 euro spaargeld negatieve rente in rekening gebracht. Dit betekent dat ze rente moeten betalen over hun spaargeld in plaats van rente te verdienen. Dit geldt momenteel alleen voor klanten met meer dan 150.000 euro spaargeld, meldt NU.nl.

Klanten van ABN Amro moeten 0,5 procent rente betalen over hun spaargeld boven de 100.000 euro. De bank zegt dat dit nog maar een klein deel van haar klantenbestand treft. 95 procent van zijn klanten zal na 1 januari geen negatieve rente meer krijgen.

Volgens de bank is de maatregel nodig omdat mensen steeds meer sparen. ABN Amro en andere banken moeten een deel van het spaargeld van hun klanten bij de Europese Centrale Bank (ECB) houden en daarover rente betalen. Hoe meer geld klanten van ABN Amro sparen, hoe meer geld de bank bij de ECB moet houden en hoe meer rente de bank moet betalen. De bank rekent een deel van die kosten door aan klanten.

ING verlaagde al haar negatieve rentedrempel naar 100.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?