MediaMarkt onderzoekt vraag naar ransomware van $50 miljoen in bitcoin

Image source - Pexels.com


MediaMarkt doet nog onderzoek naar de cyberaanval die in vestigingen in heel Europa voor grote problemen zorgt. Volgens RTL Nieuws eisten de hackers 50 miljoen dollar (43 miljoen euro) aan bitcoin als losgeld. Een woordvoerder van MediaMarkt weigerde hier desgevraagd commentaar op te geven.

MediaMarkt probeert nog te achterhalen met wat voor soort aanval het precies te maken heeft en hoe eventuele schade kan worden voorkomen. De MediaMarkt-winkels zijn open, maar er kunnen alleen artikelen uit de winkels zelf worden gekocht. Ophalen en retourneren is niet mogelijk.

De cyberaanval begon maandag in de vroege uurtjes. Het bedrijf informeerde onmiddellijk de relevante autoriteiten en zei dat het er hard aan werkte om precies te bepalen welke systemen werden getroffen.

Volgens RTL Nieuws zit cybercriminele groep Hive achter de aanval. De groep valt sinds juni dit jaar bedrijven en organisaties aan en vraagt ​​losgeld in bitcoin.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?