Linkse partijen doen beroep op demissionair kabinet om koopkracht te vergroten

Image source - Pexels.com


Het vertrekkende kabinet moet ervoor zorgen dat gezinnen, alleenstaanden en ouderen volgend jaar financieel gebaat zijn. De PvdA en GroenLinks riepen hier samen op. Zij willen dat deze koopkrachtverbetering ten koste gaat van de belastingverlaging voor het bedrijfsleven.

Volgens de laatste schattingen van het Centraal Planbureau (CBP) blijft de koopkracht in 2022 gelijk, ondanks een sterk economisch herstel. Of het kabinet daar iets aan gaat doen, gezien zijn demissionaire status, valt nog te bezien. Ook is er waarschijnlijk weinig ruimte voor de door linkse partijen gewenste salarisverhogingen in de zorg en het onderwijs.

“Mensen zijn de dupe van de trage kabinetsformatie”, concludeerde PvdA-Kamerlid Henk Nijboer. Zolang er geen vooruitgang is, blijft alles hetzelfde en kunnen met name bedrijven rekenen op belastingvermindering. “Dat moet anders”, zegt Nijboer.

Ook zijn collega Bart Snels van GroenLinks hekelde de ‘drag’ van met name de VVD en CDA en wil een andere koers. Volgens hem zullen bedrijven de komende jaren al genoeg profiteren van het sterke economische herstel. “Daarnaast hebben ze geen belastingvermindering nodig.”

PvdA en GroenLinks spraken zich uit om mee te praten over een nieuwe regeringscoalitie, maar willen dat alleen samen doen. VVD en CDA staan ​​niet te popelen om met beide linkse partijen samen te werken, ook omdat ze niet allebei nodig zijn voor een meerderheid in het parlement.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?