Lijnen op Schiphol schuiven de deur uit voor Pinksterweekend

Image source - Pexels.com


Op Schiphol Airport lopen de rijen reizigers buiten vanwege de grote drukte dit Pinksterweekend uit. De luchthaven kampt dit voorjaar met een personeelstekort, waardoor de wachttijden voor passagiers flink oplopen.

Schiphol zegt zelf dat de drukte op zaterdag beheersbaar is, maar op sociale media circuleren berichten van ontevreden reizigers die uren moesten wachten.

“Het is een drukke dag. Er staan ​​rijen en die lopen goed door”, zegt een luchthavenwoordvoerder. “Het is druk, maar beheersbaar.”

Vanwege de drukte tijdens het Pinksterweekend zijn er ook kantoormedewerkers ingezet om de drukte op de luchthaven te managen. Deze medewerkers helpen onder meer bij het controleren van de vluchttijden van passagiers, die maximaal vier uur voor hun vlucht de vertrekhallen mogen betreden.

Een reiziger schreef op Twitter: “Ik geloofde pas in de hel toen ik vandaag op Schiphol aankwam.” Het bericht bevat foto’s van lange rijen, zowel binnen als buiten de vertrekhallen.

Sommige reizigers van KLM wiens vluchten zijn geannuleerd, zijn boos omdat ze daar pas kort voor vertrek informatie over kregen. KLM maakte vorige week bekend tijdens het vakantieweekend tot 50 vluchten per dag te annuleren.

Manager profsporters René Cloo hoorde pas nadat hij vanuit Zwolle naar Schiphol was gereden dat zijn vlucht naar Boedapest was geannuleerd. “Het zal grote zakelijke gevolgen hebben, naast de enorme kosten van ongeveer 1.500 euro die we voor deze reis hebben gemaakt”, zegt Cloo via WhatsApp. Hij had zakelijke gesprekken gepland rond de Champions League-finale voor vrouwenhandbal in Hongarije.

Facilitair projectleider Erik Freerks zegt dat hij sinds vrijdagochtend “vastzit” in Dublin door de annuleringen van KLM. Hij was zaterdagochtend al zijn bagage aan het controleren op het vliegveld in de Ierse hoofdstad toen hij vernam dat de vlucht was geannuleerd, nadat ook zijn terugvlucht op vrijdag was geannuleerd. “Het was triest om te zien, want het personeel hier wist er ook niets van en was al aan het inchecken”, zei hij in een telefoongesprek.

Het was echter niet voor iedereen een drama op Schiphol. “We waren goed voorbereid door alle negatieve berichten. Maar de extreem lange rij ging al snel verder. En ik merkte dat de medewerkers zo vriendelijk bleven, ook bij een kleine storing bij de beveiliging”, aldus HR-directeur Caroline van den Broek van Haarlem voorafgaand aan haar vlucht naar Bari, Italië.

Om de drukte in de vertrekhallen in het vakantieweekend te beperken, laat Schiphol mensen alleen binnen als hun vlucht binnen vier uur vertrekt. De strategie werkte op de eerste dag goed, meldt de luchthaven.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?