Lange wachttijden voor nieuwe paspoorten, rijbewijzen en ID-kaarten

Image source - Pexels.com


Gemeenten worstelen met het bijhouden van hun civiele zaken, waardoor burgers vaak weken of zelfs maanden moeten wachten op een nieuw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs, meldt het AD.

Volgens de krant zijn de lange wachttijden te wijten aan een samenloop van omstandigheden: de registratie van Oekraïense vluchtelingen en hen helpen zich te vestigen, de organisatie van de gemeenteraadsverkiezingen en de toegenomen vraag naar documenten sinds de pandemie van het coronavirus.

Er zijn ook meer huwelijken dan normaal, omdat mensen die hun bruiloften tijdens de pandemie hebben uitgesteld, ze vasthouden nu ze weer gasten kunnen ontvangen. En de bureaus voor burgerzaken zijn onderbemand door ziekteverlof en personeelstekorten, schreef het AD.

Den Haag kampt met de langste wachttijden, waarbij bewoners soms drie maanden moeten wachten op een nieuwe ID of rijbewijs. Zoetermeer heeft een wachttijd van zeven weken, Amersfoort zes weken, Amsterdam en Utrecht vijf weken en Rotterdam tussen de drie en zes weken. De gemiddelde wachttijd is ruim een ​​maand.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?