KLM: Vluchten naar Seoul worden dit weekend hervat

Image source - Pexels.com


KLM maakte bekend dat het vanaf zaterdag de vluchten naar Seoul hervat. Na het weekend vliegt KLM dagelijks naar Seoel en op sommige dagen gaan de vluchten door naar Shanghai of Hangzhou in China. KLM gaf geen duidelijkheid over wanneer vluchten naar Japan kunnen worden hervat. Dat staat nog ter discussie.

KLM stopte vorige week met het gebruik van het Russische luchtruim omdat Europese luchtvaartmaatschappijen geen reserveonderdelen naar Rusland mogen brengen, zelfs niet voor eigen gebruik, vanwege sancties die aan dat bedrijf zijn opgelegd nadat het leger Oekraïne was binnengevallen. KLM schrapte eind vorige week vluchten naar verschillende Aziatische bestemmingen omdat het over Rusland moest vliegen om naar steden in Zuid-Korea, Japan en China te komen. Kort daarna sloot Rusland zijn luchtruim voor Nederlandse luchtvaartmaatschappijen nadat Nederland zijn luchtruim sloot voor Russische vliegtuigen.

De nieuwe dienstregeling lost een deel van dit probleem op door via Kazachstan rond Rusland te vliegen. Vluchten die vertrekken vanaf Schiphol doen er dus 1,5 uur langer over. De terugreis duurt 2 uur en 25 minuten langer.

Daarnaast zei KLM dat het op 13 maart een eenmalige vlucht naar Peking via Zuid-Korea zal uitvoeren om mensen naar de Paralympische Spelen te krijgen.

KLM benadrukte dat dergelijke omwegen ook extra kosten met zich meebrengen. De extra kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals windrichting en vrachtgewicht. De luchtvaartmaatschappij zei dat de kosten variabel zijn. Vooralsnog hebben deze extra kosten geen effect op de ticketprijzen, omdat deze worden bepaald door marktontwikkelingen.

Tot de sluiting van het luchtruim van de Russische Federatie vloog KLM meer dan veertien keer per week van en naar bestemmingen in China, Japan en Zuid-Korea. Daarnaast was de vliegfrequentie al lager ten opzichte van de situatie voor de coronacrisis vanwege de restricties die in veel landen nog gelden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?