KLM-vluchten keren zondag terug naar normaal; Schiphol verwacht drukke dag

Image source - Pexels.com


KLM verwacht zondag “de operatie weer te kunnen uitvoeren zoals eerder gepland” zonder lege vliegtuigen naar Schiphol vanaf Europese bestemmingen zoals zaterdag, meldt de luchtvaartmaatschappij. Schiphol verwacht echter een drukke zondag vanwege het pinksterweekend.

Zaterdag keerden 42 KLM-vluchten leeg terug naar Schiphol omdat de luchthaven te vol was. Met name door transferpassagiers niet mee te nemen op vluchten, zijn die reizigers niet op de overvolle luchthaven gestrand.

Hoewel Schiphol-medewerkers zeggen dat zondag een erg drukke dag is op de luchthaven, verwacht KLM niet dat de maatregel nog een keer zal worden toegepast. Volgens KLM was de maatregel noodzakelijk vanwege ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud. Dat zorgde zaterdag voor een domino-effect en overlast, meldde Schiphol eerder.

Na een drukke dag op het vliegveld kwam het zaterdagavond tot rust. “We zien dat deze moeilijke beslissingen het beoogde effect hebben gehad en dat er meer rust is in de operatie en op de luchthaven”, aldus een woordvoerder. KLM-topman René de Groot noemde de stappen ‘ongelooflijk vervelend’.

Zondag rond 4.15 uur was er echter een continue stroom reizigers richting vertrekhal 1 en 2. Ondanks de lange rijen verloopt het redelijk vlot aan de incheckbalies, waarna reizigers in een lange rij mensen aankomen richting vertrekhal 1 en 2. douane.

Schipholmedewerkers lieten eerder weten rekening te houden met een hectische nacht van zaterdag op zondag. “Ik denk dat het drukker zal zijn dan zaterdagochtend, toen het extreem was”, zei een anonieme medewerker eerder, die video’s liet zien van die ochtenddrukte met lange rijen en volle roltrappen.

Op zaterdag breidden rijen reizigers op de luchthaven zich uit tot in de open lucht. De luchthaven meldde echter dat haar strategie om de overbevolking te verminderen, door reizigers slechts vier uur voor hun vlucht binnen te laten, een succes was.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?