KLM verdubbelt prijs om honden mee te nemen in vliegtuig

Image source - Pexels.com


KLM verdubbelde de vergoeding voor het meenemen van honden in het vliegtuig. Als je je huisdier mee moet nemen op een KLM-vlucht, betaal je nu tot 400 euro enkele reis, meldt De Telegraaf.

“De tarieven waren al lang hetzelfde, maar ze dekten de kosten niet meer. Daarom hebben we gekozen voor een verhoging”, zegt een KLM-woordvoerder tegen de krant. De prijs hangt af van welke vlucht je neemt, maar het maximum is verhoogd van 200 naar 400 euro.

KLM benadrukte dat andere bedrijven hun tarieven de afgelopen jaren flink hebben verhoogd of zelfs helemaal hebben geschrapt. Honden moeten dan op een vrachtvlucht worden vervoerd.

“KLM blijft haar klanten de optie bieden om ook huisdieren te vervoeren bij het inchecken van bagage op een gebruiksvriendelijke manier, waar sommige andere concurrerende luchtvaartmaatschappijen deze optie hebben afgeschaft”, aldus de woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?