KLM uitgeroepen tot veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa; Tweede veiligste ter wereld

Image source - Pexels.com


KLM is uitgeroepen tot de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa in een rapport van het Jet Airliner Crash Data Evaluation Center (JACDEC) op basis van gegevens voor 2021. Het Nederlandse bedrijf stond wereldwijd op de tweede plaats, verslagen door Emirates, dat een jaar eerder ook de toppositie kreeg.

Emirates kreeg een score van 95,05 procent van de JACDEC, die haar jaarlijkse enquête uitvoert voor het luchtvaartmagazine Aero International. KLM kwam binnen met een score van 93,31 procent. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen JetBlue en Delta Air Lines staan ​​op de derde en vierde plaats, met Easyjet als aanvulling op de top vijf. Crashes en incidenten uit het verleden wogen zwaarder op de ranglijst dan normaal vanwege de aanzienlijke afname van het aantal kilometers dat door commerciële passagiersvliegtuigen is gevlogen tijdens de coronaviruspandemie.

Het was de eerste keer dat de JACDEC ook continentale rankings creëerde omdat luchtvaartmaatschappijen met een sterke thuismarkt in landen als China en de Verenigde Staten een groot voordeel hadden in termen van gevlogen mijlen. In Europa voerde KLM de lijst aan, voor Finnair en Air Europa.

KLM-dochter Transavia kwam op de vierde plaats. Enkele bekende luchtvaartmaatschappijen zoals Austrian Airlines en Eurowings kwamen helemaal niet op de lijst omdat ze vorig jaar niet genoeg passagiersmijlen vlogen.

Verrassend genoeg stond Emirates niet op nummer één op zijn eigen regionale lijst. De luchtvaartmaatschappij was de runner-up van Etihad Airways, dat vanwege zijn omvang geen positie op de wereldwijde lijst kon claimen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?