KLM-personeel krijgt 5% loonsverhoging vertraagd tijdens Covid

Image source - Pexels.com


Alle KLM-medewerkers krijgen een loonsverhoging van 5 procent, met terugwerkende kracht vanaf maart. De werknemers-cao beloofde loonsverhogingen van 2,5 procent in augustus 2020 en augustus 2021, maar KLM moest deze uitstellen vanwege de coronacrisis. Het gaat nu een stuk beter met het bedrijf en de lonen kunnen daardoor stijgen, meldt de NOS.

“Het herstel is nu zichtbaar”, aldus KLM. “We hadden drie kwartalen op rij een positief bedrijfsresultaat en losten de eerste van onze leningen af.” KLM ontving 3,4 miljard euro aan staatssteun om de pandemie door te komen – 1 miljard euro van de overheid en 2,4 miljoen euro van banken, met steun van de overheid.

De loonsverhogingen gelden voor alle KLM-medewerkers, inclusief piloten, cabinepersoneel en bagageafhandelaars. KLM hoopt dat de verhoging ook de medewerkers helpt de hoge inflatie het hoofd te bieden.

Tijdens de crisis hebben KLM en de vakbonden ook afspraken gemaakt over arbeidsvoorwaardenbijdragen van het personeel. Werknemers moesten bijvoorbeeld hun bonussen en vakantiegeld opofferen om de kosten laag te houden. Die arbeidsvoorwaarde blijft nodig zolang de steunleningen onbetaald blijven, aldus KLM. Over de precieze invulling van die bijdrage wil de luchtvaartmaatschappij nieuwe afspraken maken met de vakbonden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?