KLM en Transavia verhogen ticketprijzen om duurzamere brandstof te gebruiken


Luchtvaartmaatschappijen KLM en Transavia verhogen dit jaar de ticketprijzen met maximaal 12 euro om het gebruik van duurzamere brandstof te bekostigen. De luchtvaartmaatschappijen hebben begin vorig jaar een eerste stap in die richting gezet door voor vluchten vanaf Schiphol een half procent Sustainable Aviation Fuel (SAF) bij te mengen. Dat bedrag wordt dit jaar verdubbeld, aldus een woordvoerder.

KLM zegt deze stap vrijwillig te zetten, samen met haar dochteronderneming Transavia, om te werken aan de Europese toezegging om in 2025 ten minste 2 procent meer duurzame brandstof bij te mengen. Daarom zet KLM nu al een “belangrijke stap” in haar inspanningen om meer duurzaam en ook om de nog steeds dure SAF-markt vooruit te helpen.

De Nederlandse bank ABN AMRO berekende eerder deze maand dat de EU-regelgeving over CO2-uitstoot de vliegtarieven de komende jaren zal opdrijven. Sinds 1 januari is al een hogere vliegbelasting van zo’n 26 euro per vertrekkende passagier van kracht.

Lees ook:  ING: vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers neemt toe

Volgens airlines.de zal de ticketprijs voor economy class, waarin het bedrag voor “duurzame vliegtuigbrandstof” al is inbegrepen, met één tot acht euro stijgen. In business class daarentegen zullen passagiers in de toekomst tot 24 euro meer moeten betalen.

Verder maakte Schiphol donderdag bekend een proef te starten om te verduurzamen. Daarom zal de luchthaven batterijsystemen gebruiken in plaats van dieselgeneratoren om vliegtuigen op de grond aan te drijven.

Plaats een reactie