KLM betaalt schadeclaims passagiers binnen een week

Image source - Pexels.com


KLM-reizigers van wie de vlucht op zaterdag is geannuleerd, krijgen de extra kosten die ze hebben gemaakt, bijvoorbeeld voor een overnachting, binnen zeven dagen terug. De luchtvaartmaatschappij vroeg reizigers om een ​​claim voor compensatie in te dienen.

KLM zei dat het passagiersverzoeken zo snel mogelijk zou verwerken. “We bekijken de omstandigheden van de annulering per vlucht en per geval en volgen de Europese richtlijnen”, aldus het bedrijf. “We kijken bijvoorbeeld naar de reden van de annulering, de duur van de vertraging, of er al dan niet een omboeking heeft plaatsgevonden.” KLM kijkt ook naar meerkosten. “Wij vergoeden en betalen binnen de gestelde termijn van zeven dagen aan iedereen die recht heeft op schadevergoeding.”

Mensen van wie de vlucht onverwacht wordt geannuleerd, kunnen meestal kiezen tussen een omboeking of een terugbetaling. Reizigers die op doorreis waren en door de annulering een aansluiting hebben gemist, kunnen ook de kosten van een eventuele retourvlucht vergoed krijgen. Naast de babybedjes van een hotel kunnen getroffen reizigers ook een vergoeding krijgen voor maaltijden en verfrissingen die in redelijke verhouding staan ​​tot de wachttijden. De vergoeding kan oplopen tot 600 euro voor een langeafstandsvlucht.

KLM heeft zaterdag vluchten geannuleerd. Omdat Schiphol vanwege onderhoud en ongunstige weersomstandigheden maar één baan beschikbaar had, achtte KLM het onverantwoord om reizigers van Europese bestemmingen naar het toch al overvolle Schiphol te vliegen. Door het weer vertrokken er ook minder vluchten vanaf Schiphol, waardoor de luchthaven steeds drukker werd. Daarom besloot KLM tientallen van haar vliegtuigen zonder passagiers terug te laten keren naar de luchthaven van Amsterdam.

KLM benadrukte dat er sprake was van overmacht. Het besluit om de baancapaciteit te verminderen kwam van de luchtverkeersleiding die handelde uit veiligheidsoverwegingen. Ook de processen op Schiphol zouden de extra druk niet aankunnen als KLM haar passagiers had gebracht zoals gepland.

In totaal keerden 42 vliegtuigen zonder passagiers terug op Schiphol. Het bedrijf maakte geen melding van het aantal getroffen reizigers. Ze werden omgeboekt op een latere vlucht, meestal de volgende nacht. Zondag, en tot nu toe ook maandag, zijn de vluchten volgens schema uitgevoerd.

Ook maandag is het relatief druk op Schiphol. “Het is hier wel eens druk”, zegt een medewerker. “Maar vergeleken met gisteren is het rustig.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?