KLM annuleert zaterdagavond alle vluchten van Europese steden naar Schiphol

Image source - Pexels.com


De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM zei zaterdag te zijn gestopt met het vervoeren van passagiers naar Schiphol vanuit Europese steden op vluchten die die avond zouden vertrekken. Het besluit is genomen vanwege de drukte op de luchthaven van Amsterdam, meldt KLM in een verklaring.

De City Hopper-vluchten van het bedrijf keren leeg terug naar Schiphol. De luchthaven kampt tijdens het Pinksterweekend met grote drukte.

KLM noemde ook “onvoorziene en acute omstandigheden die buiten onze macht liggen”. In een verklaring zegt KLM: “Vanwege ongunstige weersomstandigheden en baanonderhoud op Schiphol konden veel vliegtuigen niet landen of vertrekken in Amsterdam. Dit betekent dat een groot aantal KLM-vluchten zaterdag vertraagd of zelfs geannuleerd was. Het aantal passagiers dat door deze invloeden van buitenaf niet uit Amsterdam kon vertrekken, is hierdoor flink toegenomen.”

Schiphol wijst erop dat de maatregel van de luchtvaartmaatschappij onafhankelijk is van de drukte die wordt veroorzaakt door passagiers die vanaf de luchthaven vertrekken. Door de ongunstige windrichting en de beperkte baancapaciteit zijn er vertragingen opgetreden en zijn vluchten geannuleerd. Dat heeft een domino-effect en zorgt voor overlast, aldus een luchthavenwoordvoerder.

KLM meldde eerder dit weekend tot vijftig vluchten per dag te annuleren om zo bij te dragen aan “een beheersbare situatie op de luchthaven en in de eigen bedrijfsvoering”, aldus het bedrijf vrijdag.

De extra maatregel moet ervoor zorgen dat op zaterdag nog zoveel mogelijk gestrande passagiers kunnen vertrekken vanaf Schiphol, en ook dat KLM op zondag zoveel mogelijk vluchten kan uitvoeren. KLM stelt dat het “er alles aan doet om passagiers zo snel mogelijk een alternatieve vlucht aan te bieden”.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?