KLM annuleert dit vakantieweekend tot 50 vluchten per dag vanwege drukte

Image source - Pexels.com


Tijdens het pinksterweekend annuleert KLM tot vijftig vluchten per dag. Het bedrijf verwacht wederom grote drukte op Schiphol en zegt zich genoodzaakt te voelen de stap te zetten “om bij te dragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven en in de eigen bedrijfsvoering”.

De annuleringen betreffen volgens KLM vooral Europese vluchten op vrijdag, zaterdag en Pinksterzondag en maandag. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zei dat 32 vluchten die het vrijdag annuleerde om deze reden waren. Hoeveel vluchten er de komende dagen precies worden geannuleerd, kan hij nog niet aangeven. Dat kan per dag verschillen, met een maximum van vijftig, zei hij. Passagiers zijn al geïnformeerd, zei hij.

KLM heeft ook op bepaalde vluchten stoelen vrijgemaakt, zodat passagiers die vanwege drukte op de luchthaven hun vlucht of overstap niet halen, toch op een later tijdstip van de dag kunnen vertrekken. Daarnaast heeft KLM voor dit weekend als test een alternatief bagageproces ingericht, waarbij bagage dichter bij vertrektijd aan boord wordt gebracht. Hiermee wordt voorkomen dat koffers in het vliegtuig worden geladen van passagiers die uiteindelijk hun vlucht missen. Dat kan ertoe leiden dat de koffers moeten worden uitgeladen.

KLM neemt naar eigen zeggen “belangrijke stappen om processen zo in te richten dat ze bijdragen aan een veilige en werkbare situatie op de luchthaven en de eigen goed uitvoerbare en voorspelbare operatie.” Het bedrijf zei te begrijpen dat de reis voor sommige passagiers anders is dan wat ze hadden gepland, en vroeg om begrip tijdens deze “uitzonderlijke situatie”.

Tegelijkertijd benadrukte de luchtvaartmaatschappij dat deze maatregelen zijn genomen in het belang van de klanten. “Deze maatregelen moeten ertoe bijdragen dat zoveel mogelijk passagiers en hun bagage ook dit weekend op hun eindbestemming aankomen. Met deze beslissingen neemt KLM haar verantwoordelijkheid en zoekt ze naar oplossingen voor de huidige problemen op Schiphol. KLM roept Schiphol, maar ook andere luchtvaartmaatschappijen nadrukkelijk op om hetzelfde te doen in het belang van alle passagiers.”

Schiphol laat in een reactie weten dat KLM haar verantwoordelijkheid neemt om de problemen op de luchthaven aan te pakken. Volgens een woordvoerder zal de stap ook KLM zelf helpen, omdat het bedrijf ook kampt met personeelstekorten. Schiphol zegt voortdurend in gesprek te zijn met luchtvaartmaatschappijen over hoe om te gaan met de drukte.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?