Keurslager door dierenwelzijnsorganisatie uitgeroepen tot liegend voedselmerk van het jaar

Image source - Pexels.com


Keurslager is uitgeroepen tot het liegende voedselmerk van 2021 bij de jaarlijkse Leugenaar, Leugenaar verkiezing georganiseerd door dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Bijna 18 duizend mensen stemden in de 13e editie van de Liar, Liar Awards en Keurslager kreeg zo’n 40 procent van de stemmen.

“Veel mensen vertrouwen hun Keurslager en denken dat daar alles in orde is. Maar helaas: het is gewoon fabrieksboerderijkip in de schappen”, zegt Kenny Oostrik van de stichting, meldt de NOS. “Elke Keurslager keurt zijn eigen vlees en kiest wat hij in de vitrine zet.”

Volgens Wakker Dier maakt Keurslager op haar website valse beweringen dat haar zo’n 400 winkels “hoge kwaliteitseisen stellen” en “leveranciers oog hebben voor dierenwelzijn”. Maar in werkelijkheid stelt Vereniging Keurslager geen eisen aan haar leden als het gaat om het welzijn van de dieren waarvan zij het vlees verkopen.

Directeur Joep Klaver van de vereniging Keurslager gaf de NOS een schriftelijke reactie. “Wakker Dier suggereert dat Keurslagers geen aandacht besteden aan dierenwelzijn. Dat is overduidelijk onjuist. We liegen niet”, zei hij. Wakker Dier wil volgens hem dat alle slagers in de vereniging voldoen aan een landelijke dierenwelzijnsnorm. “Maar dat past niet bij ons omdat onze slagers de mogelijkheid hebben om onderscheidende producten in te kopen bij lokale boeren en leveranciers. Dit is een grote aanwinst voor onze vereniging. Wakker Dier is het hier niet mee eens en heeft blijkbaar besloten dat deze nominatie dan ook terecht is. Dat vinden wij onterecht. Wij distantiëren ons hiervan. En we willen ook niet via de media discussiëren.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?