Kerstboomverkopers beleven net als afgelopen weekend piekdrukte


Nederlanders gaan dit weekend massaal kerstbomen kopen. “Dit weekend is echt te gek”, zegt voorzitter Gerard Krol van de Vereniging van Nederlandse Kerstboomkwekers (VNK). Zijn leden leveren kerstbomen aan tuincentra en bouwmarkten, maar ook aan de tussenhandel, die op zijn beurt bevoorraadt aan kleinere kerstboomhandelaren.

Hoewel het weekend na Sinterklaas traditioneel erg druk is, is er ook een verschuiving. “Afgelopen weekend was het al erg druk”, zegt Krol, die vermoedt dat veel mensen na het vieren van Sinterklaas meteen in de kerstmodus gaan. “Ik denk dat we dat volgend jaar weer gaan zien, als Sinterklaasavond op een dinsdag valt.”

In het weekend van 26 november is de kerstbomenverkoop op de meeste plaatsen van start gegaan, maar dat spreekt nog maar een kleine groep aan. “Misschien is dat maar goed ook, want hoe later mensen de kerstboom kopen, hoe groter de kans dat hij tot na de kerst mooi blijft.”

Eerder zei de VNK tussen de 2,2 miljoen en 2,5 miljoen kerstbomen te verwachten te verkopen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen mensen door de lockdown vanwege Covid-19 op zoek waren naar wat meer sfeer in huis.

Lees ook:  Hoog energielabel steeds belangrijker voor woningzoekenden: Kadaster

Ondanks de hoge inflatie wijst alles erop dat die verwachting uitkomt, aldus Krol.

Plaats een reactie