Kappers die drank verkopen is niet het beste idee, zegt State Sec.

Image source - Pexels.com


Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid is geen voorstander van uitbreiding van de alcoholverkoop naar kappers en kledingwinkels, zegt hij in een interview met Pointer. Het programma noemde zijn uitspraak opmerkelijk omdat deze “vervaging” van lijnen tussen winkels en horeca onderdeel is van het regeerakkoord Rutte IV.

De VVD drong aan op vervaging in het regeerakkoord. Het idee is om ondernemers meer vrijheid te geven, zodat bijvoorbeeld een restaurant flessen olijfolie kan verkopen en een kapperszaak je een biertje kan aanbieden met je kapsel. Hiervoor moet de Alcoholwet worden uitgebreid.

Maar het voorstel stuit op weerstand vanuit de gezondheidssector, die erop wijst dat de Alcoholwet bedoeld is om de volksgezondheid te beschermen. Tegenstanders wijzen op het Nationaal Preventieakkoord, waarin plannen zijn opgenomen om problematisch alcoholgebruik terug te dringen. Ze maken zich zorgen dat het drinken van alcohol op meer plaatsen zal toenemen, niet afnemen.

Van Ooijen beaamt dat vervaging een risico voor de volksgezondheid met zich meebrengt. Als het aan hem lag, zou hij het plan schrappen, zei hij tegen Pointer. “Maar ik zie het nu als een gegeven, het staat in het regeerakkoord en het is aan mij om verdere ongewenste effecten zoveel mogelijk te beperken”, zei hij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?