Investeringsfonds Richard Branson verkiest Amsterdam boven Londen voor beursgang

Image source - Pexels.com


Richard Branson, CEO van Virgin Group, heeft plannen om met een speciaal investeringsfonds naar de Amsterdamse beurs te gaan. Dat meldt Sky News op basis van ingewijden. De beursgang van de Special Purpose Acquisition Company (SPAC), een lege beurshuls waarmee geld wordt opgehaald om een ​​bedrijf over te nemen en daarmee een beursnotering te geven, wordt mogelijk in het eerste kwartaal bekend gemaakt.

Volgens Sky werkt Virgin Group samen met bankiers aan gedetailleerde plannen voor de eerste notering van een SPAC op een Europese beurs. Het fonds zal ongeveer 200 miljoen euro ophalen, maar de definitieve details moeten nog worden bepaald.

Het nieuws kan als een klap in het gezicht voor de Londense markt worden beschouwd, aangezien de Virgin-groep in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd en de Britse regelgevers de noteringsregels hebben hervormd om het voor SPAC’s gemakkelijker te maken om in Londen te noteren. Ook de Amsterdamse beurs was in 2021 erg populair bij SPAC’s en kende een recordaantal IPO’s.

Miljardair Richard Branson is een vruchtbare gebruiker van SPAC’s en heeft zowel zijn ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic als het commerciële satellietbedrijf Virgin Orbit op de New York Stock Exchange gebracht via overnames door deze lege voorraadhulzen.

Virgin Group lanceerde eerder ook twee van haar eigen SPAC’s in de Verenigde Staten en gebruikt deze om te fuseren met 23andMe, een particulier onderzoeksbureau op het gebied van genetica, en Grove Collaborative, een fabrikant van duurzame consumentenproducten. Bankiers verwachten dat Virgin nog meer SPAC’s zal lanceren in de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?