Internationale treinen druk na staking Schiphol

Image source - Pexels.com


De NS zei dat het zaterdag erg druk zal zijn in internationale treinen, nadat het KLM-personeel op Schiphol Airport stopte met werken, wat zorgde voor een aantal vertragingen en annuleringen van vluchten. Veel reizigers nemen de trein naar Keulen of Frankfurt, maar mensen proberen ook een kaartje te bemachtigen voor de treinen naar Parijs, Londen en Berlijn.

Sommige treinen zijn mogelijk uitverkocht, zegt een woordvoerder van de NS. “Normaal gesproken kan dat zo zijn, maar zeker nu”, zei hij, verwijzend naar de staking die ervoor zorgde dat tientallen vluchten vanaf Schiphol werden geannuleerd.

Er worden geen extra treinen ingezet om de toestroom op te vangen. “Alle treinen die we hebben en kunnen inzetten rijden, maar dat was al het plan. Het is ook niet zo dat je vanuit de garage een internationale trein kunt nemen”, legt de NS-woordvoerder uit.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?