ING: Big business meer gericht op digitale investeringen dan op duurzaamheid

Image source - Pexels.com


Grote Nederlandse bedrijven vinden het net iets belangrijker om zichzelf op digitaal gebied te verbeteren dan zichzelf te verduurzamen. De topmanagers van 77 grote Nederlandse bedrijven noemden het verbeteren van het digitale aanbod voornamelijk als hun topprioriteit nu de coronaviruscrisis op zijn einde lijkt te komen. Dat deden ze in een onderzoek in opdracht van de zakenbank van ING onder bedrijven met een jaaromzet van minimaal 250 miljoen euro.

Van de benaderde bedrijven geeft 70 procent aan dat digitalisering nu strategisch het belangrijkste is. Bedrijven willen bijvoorbeeld meer digitale diensten aanbieden, maar ook processen verbeteren, werken aan cybersecurity en meer doen met data-analyse om de marketing te verbeteren. Volgens de managers heeft de coronacrisis de digitalisering versneld.

Duurzaamheid staat op de tweede plaats en 69 procent van de bedrijven zegt sinds de coronacrisis sneller te verduurzamen. Het ging daarbij vooral om het vergroenen van de gebruikte energie en het verminderen van afval. De directeuren zien hierin kansen om hun imago te verbeteren en nieuwe markten aan te boren, aldus ING-directeur Wholesale Banking Pim van der Velden. “Maar ook belangrijk is de vraag hiernaar van kapitaalverschaffers zoals institutionele beleggers en particuliere beleggers.”

Opvallend is ook dat de bestuurders de aanpassing van de bedrijfsactiviteiten als gevolg van de veranderde vraag belangrijker vinden dan groei in nieuwe markten. Ook denken meer topmanagers aan overnames dan vorig jaar en verwachten minder van hen bedrijfsonderdelen af ​​te stoten.

Op financieel gebied wordt het terugbetalen van uitgestelde belastingen als de grootste uitdaging genoemd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?