In de eerste helft van 2021 zijn de meeste mensen in tien jaar verhuisd

Image source - Pexels.com


In de eerste helft van 2021 verhuisden de meeste mensen in minimaal tien jaar naar een andere plek in Nederland. In ruim zes op de tien gemeenten was het aantal verhuizingen hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt datapersbureau LocalFocus op basis van een analyse van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van januari tot juni hebben ongeveer 928.000 mensen verhuisdozen uitgepakt, vergeleken met 871.000 in dezelfde maanden van 2020. De meeste mensen vonden nieuwe woonruimte in de gemeente waar ze al woonden. Ook de groep die naar een andere gemeente verhuisde, nam toe, met bijna 9 procent. Eerder dit jaar meldde het CBS dat een groeiende groep Nederlanders de Randstad verlaat.

Van de twintig grootste gemeenten nam het aantal verhuizingen het meest toe in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. Ook in Haarlem, Nijmegen en Den Haag was een stijging te zien. Apeldoorn en Haarlemmermeer waren de enige grote gemeenten waar minder mensen verhuisden.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?