In 2022 zo’n 450 grote treinstoringen, zegt ProRail


Vorig jaar waren er zo’n 450 grote storingen op het Nederlandse spoor. Deze werden grotendeels veroorzaakt door botsingen, seinstoringen, wisselstoringen, stormweer, computerstoringen en kapotte bovenleidingen, bevestigt een woordvoerder van ProRail na eerste berichtgeving in de Telegraaf.

Het aantal storingen was daarmee hoger dan in 2021. Dat jaar waren er 406 grote storingen. In 2020 waren er 361 significante incidenten.

Die twee jaar werden ook beïnvloed door een ingekort tijdschema. Dit was ter compensatie van lagere passagierstotalen tijdens de beperkingen van het coronavirus.

Vorig jaar waren er achttien dagen waarop meer dan 10 procent van alle treinreizen uitviel. Het nationale treinverkeer lag op twee verschillende dagen volledig stil.

John Voppen, CEO van ProRail, is niet tevreden met de cijfers. Hij zei tegen de Telegraaf: “Met een eerste blik op de prestaties van 2022 en de oorzaken van tegenslagen, zeg ik dat er werk aan de winkel is voor de spoorsector. Laten we investeren in onze mensen en middelen om de prestaties te verbeteren.”

Lees ook:  Coalitiepartij roept op tot strenger toezicht op porno-industrie na misstanden in Frankrijk

Plaats een reactie