Ijzige wegen activeren code oranje waarschuwing; Geen treinen tussen Rotterdam, Gouda

Image source - Pexels.com


Ijzige wegen kunnen donderdag voor gevaarlijke rijomstandigheden zorgen in Noord- en Midden-Nederland. Meteorologisch instituut KNMI heeft tot donderdagavond een waarschuwingscode oranje afgegeven.

De code oranje waarschuwing geldt voor alle provincies behalve Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en de Waddeneilanden.

“Gevaar voor gladde wegen. Grote risico’s voor weggebruikers. Pas je rij- en reisgedrag aan. Houd rekening met langere reistijden op de weg en het openbaar vervoer. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het meteorologisch instituut.

Niet alleen het weer is donderdag van invloed op het openbaar vervoer. Vanwege een defecte bovenleiding rijden er tot minimaal 8.30 uur geen treinen tussen Gouda en Rotterdam Centraal. De NS zette daarom snelbussen in.

Ook elders zijn er problemen. Door een defecte bovenleiding rijden er tot vrijdagochtend minimaal 5.00 uur minder intercity’s tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. Ook tussen Arnhem Centraal en Doetinchem zijn er donderdagochtend problemen door een storing in het sein. Het is nog niet duidelijk hoe lang dit gaat duren.

De dag wordt steeds bewolkter, met af en toe lichte regen in de noordelijke helft van Nederland, aldus het KNMI. ‘s Avonds gaat het op steeds meer plaatsen regenen en in het noorden kan er wat mist ontstaan.

De maximumtemperaturen worden tegen het einde van de avond bereikt en variëren van 5 graden Celsius in het uiterste noordoosten en 10 graden langs de kust. De wind zal zuidelijk en matig zijn, vrij krachtig aan de kust en het IJsselmeer.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?