IJs dwingt uitval treinen in en rond Amsterdam & Utrecht


Treinen rond Amsterdam, Utrecht en Flevoland zijn vrijdag stilgelegd vanwege ijsvorming op de bovenleidingen, aldus de NS. Dat had vrijdagochtend gevolgen voor reizigers die rekening moesten houden met omleidingen en langere reistijden. De NS kan niet zeggen hoe lang het duurt om de problemen op te lossen.

“We werken nu heel hard om het op te lossen”, zegt een woordvoerder. “De vorst is bijna overal aan het verdwijnen, maar de naweeën zijn nog steeds voelbaar”, vervolgt ze.

Door het koude weer is er ijs op de bovengrondse elektriciteitskabels ontstaan, die moeten worden verwijderd, aldus de woordvoerder. “De trein maakt de verbinding met de bovenleiding voor de stroomvoorziening van de trein. Als het vriest, gaat het knetteren en de vonken die hierdoor ontstaan ​​kunnen de transformatorkast op de trein die de verbinding verzorgt vernielen.”

Bij kouder weer gebruikt de NS zwaarder materieel om over getroffen routes te rijden, waardoor de bovenleiding effectief wordt gestript van de rijp. “Een Intercity verbruikt bijvoorbeeld meer stroom en kan dan makkelijker door de vorst rijden”, aldus de woordvoerder.

Lees ook:  Schiphol verhoogt de lonen van het eigen personeel komend jaar met 8 procent

Spoorwegbeheerder ProRail geeft aan dat normaal gesproken, indien nodig, het proces van het wegrijden van de vorst ’s nachts plaatsvindt. Dit gebeurt in overleg met alle vervoerders, ook de regionale. “De uiteindelijke beslissing is aan de vervoerder”, aldus een woordvoerder.

Volgens de NS is op basis van de weersvoorspelling besloten dat geen van deze rijritten nodig was, maar bleek de weersituatie vrijdagochtend toch anders te zijn dan verwacht. “We zetten schuiftreinen alleen in als er serieuze vorstvorming is. Dat was donderdagavond nog niet het geval, maar vanmorgen zeker wel.”

Aan de hand van de minimumtemperatuur wordt bepaald wanneer deze ritten worden gemaakt. Dat verschilt per dag en locatie, omdat het niet overal in het land even hard vriest. Het is een proces dat dagelijks moet worden aangepast, aldus de woordvoerder.

Plaats een reactie