Hypotheekrente stijgt snel; Terug op het niveau van 2017

Image source - Pexels.com


De hypotheekrente stijgt snel. In ruim twee maanden is de gemiddelde rente voor het financieren van een huis weer gestegen naar het niveau van vijf jaar geleden. Volgens adviesorganisatie De Hypotheekshop neemt het tempo van de stijging niet af.

De gemiddelde rente ligt nu net onder de 3 procent, tegen rond de 1,5 procent vorig jaar. Volgens de hypotheekadviseur komt de snelle stijging door de snel stijgende rente op de kapitaalmarkt, waar hypotheekverstrekkers hun geld lenen, aangewakkerd door plannen van de centrale bank om de rente te verhogen om inflatie tegen te gaan.

Volgens De Hypotheekshop leggen meer mensen door de verhoging hun hypotheekrente voor een kortere periode vast. “In februari was het gemiddelde nog 20 jaar. Vorige week was dat gedaald naar 18,2 jaar”, aldus de hypotheekadviseur.

Ook lenen mensen meer om hun woning te verduurzamen als reactie op de hoge inflatie en snel stijgende energiekosten. “Veel huiseigenaren zien een besparingsmogelijkheid in het verlagen van hun energiekosten.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?