Huurprijzen woningen op de vrije markt stijgen weer

Image source - Pexels.com


De huurprijzen van woningen in de vrije sector stijgen weer ten opzichte van een jaar eerder, concludeert woningplatform Pararius uit de huurwoningen op haar site. Hiermee komt volgens de organisatie een einde aan een periode van prijsdalingen als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

Huurders betaalden het afgelopen kwartaal gemiddeld 2,5 procent meer per vierkante meter dan een jaar geleden. In de voorgaande vier kwartalen daalde dit cijfer. Met name de afwezigheid van expats tijdens de coronaviruspandemie leidde tot lagere prijzen, dachten onderzoekers destijds. Door reisbeperkingen en de overstap naar thuiswerken kwamen er veel minder expats naar Nederland dan voorheen.

Volgens Pararius-directeur Jasper de Groot trekt de expatmarkt nu weer aan. “Dit, samen met de reeds bestaande schaarste aan huurwoningen in de particuliere sector, is de basis van de recente prinsverhoging”, zei hij.

De hoofdstad is volgens Pararius nog altijd de duurste stad om een ​​huis te huren. De huren in Amsterdam zijn het afgelopen kwartaal met 1,6 procent gestegen. Nieuwe huurders moesten over het algemeen 22,44 euro per vierkante meter per maand betalen. Ook in andere grote steden als Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht stegen de huren. Van deze steden was Eindhoven de goedkoopste stad met een gemiddelde vierkante meterprijs van 14,85 euro.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?