Huur appartement Amsterdam op twee na hoogste van Europa


Amsterdam is de op twee na duurste stad van Europa om een ​​appartement te huren, blijkt uit onderzoek van HousingAnywhere. Gemiddeld kost een appartement in Amsterdam 1.641 euro per maand. Alleen Londen en Parijs zijn duurder met gemiddelde huren van respectievelijk 1.850 euro en 1.964 euro per maand, meldt Het Parool.

De gemiddelde prijs voor een appartement met één slaapkamer in Amsterdam is in het vierde kwartaal van 2021 licht gestegen, met 0,26 procent. De huren voor studio’s daarentegen stegen fors. De gemiddelde huurprijs voor een studio appartement in Amsterdam is nu 1.181 euro per maand, 22 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2020.

De huurverhoging voor een studio in Amsterdam en Utrecht was zo fors dat HousingAnywhere het als een van de meest opvallende Europese prijsontwikkelingen bestempelde. “De onbalans tussen vraag en aanbod in Nederlandse steden is zeer prominent aanwezig.”

De onderzoekers wijzen er ook op dat de huren in grotere Europese steden sterk zijn gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In Berlijn bijvoorbeeld stegen de huurprijzen van appartementen met bijna 40 procent. Volgens HousingAnywhere blijft het structurele gebrek aan beschikbare woningen “de prijs bepalen”.

Lees ook:  Hogere lonen, kortere werkweek lossen het tekort aan arbeidskrachten niet op, beweren bedrijfsleiders

Plaats een reactie