Huizenprijzen in oktober met 18 procent gestegen

Image source - Pexels.com


De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in oktober ongeveer evenveel als in september. Het CBS en het Kadaster zagen de prijzen met ruim 18 procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Voor de vierde maand op rij wisselden minder huizen van eigenaar.

De huizenprijzen bereikten medio 2013 een dieptepunt en vertonen sindsdien een stijgende lijn. Vanaf begin dit jaar stegen de huizenprijzen voortdurend harder dan een maand eerder. In oktober kwam daar een einde aan en de prijsstijging ten opzichte van vorig jaar was zelfs iets lager dan in september.

De afgelopen maand zijn ruim 16.000 bestaande koopwoningen verkocht. Dat is een daling van zo’n 27 procent ten opzichte van oktober 2020. De laatste keer dat een daling van het aantal transacties dit percentage benaderde was eind 2018.

Eerder deze maand meldden onder meer de TU Delft en De Hypotheekshop dat er nog nooit zo weinig woningen te koop stonden als in het afgelopen kwartaal. Dat komt volgens de onderzoekers ook door het lage aanbod van nieuwbouwwoningen. Als gevolg hiervan hebben mensen weinig mogelijkheden om te verhuizen en zetten ze hun huis niet te koop.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?