Huisfeest-apps in opkomst sinds avondvergrendeling

Image source - Pexels.com


Apps, zoals BASH en Amigos die het organiseren van huisfeesten vergemakkelijken, floreren sinds de coronamaatregelen bars en restaurants dwongen hun deuren om 17.00 uur te sluiten

Amigos, geproduceerd door het Utrechtse bedrijf Dutch Concepts, groeit elke week in populariteit. Volgens oprichter Johanan Fraanje van de NOS hebben zich de afgelopen twee weken zo’n 75 duizend gebruikers aangesloten bij de app. Hiermee kunnen gebruikers spontaan anderen uitnodigen voor evenementen. Gebruikers kunnen elkaar sterren toekennen om hun geloofwaardigheid te vergroten.

Het kan worden gebruikt voor activiteiten zoals het vinden van een trainingsmaatje, maar vooral gebruikers organiseren huisfeesten op de app. Ongeveer een derde van de 20 duizend activiteiten die wekelijks op Amigos worden georganiseerd, valt onder huisfeesten.

Fraanje zei dat het aan de gebruikers is om te beslissen hoeveel gasten ze willen uitnodigen. “Net als Facebook en Whatsapp is het een platform waar gebruikers zelf de verantwoordelijkheid dragen voor wat hun plannen zijn”, aldus Fraanje.

Volgens de oprichter van Amigos helpt zijn app eenzaamheid tegen te gaan in een tijd waarin vooral jongeren zich geïsoleerd voelen. “We ontwikkelden deze app voor de pandemie omdat we merkten dat eenzaamheid een groeiend probleem is. En door de pandemie is dat probleem alleen maar groter geworden”, zegt Fraanje.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?