Horecasector geteisterd door plannen om avondsluiting te verlengen

Image source - Pexels.com


Het nieuws dat het kabinet de huidige coronavirusbeperkingen mogelijk tot begin volgend jaar verlengt, heeft de horeca verwoest. Onder meer een verplichte sluitingstijd van 17.00 uur zorgt ervoor dat horecaondernemers het grootste deel van hun vakantieomzet mislopen, zegt Ruud Bakker van de Eindhovense vestiging van horecavakbond KHN tegen Omroep Brabant.

“Het verbaast me niet eens meer”, zegt Bakker tegen de omroep. “Een maand geleden zei ik al dat dit langer zou duren dan een paar weken en dat ik voorstander was van een harde lockdown. Dan had iedereen wel een beetje geleden en konden we verder. Nu wordt er nog meer doorgemodderd en nagedacht Het is niet voor niets dat Nederlanders zo weinig vertrouwen hebben in het coronavirusbeleid.”

Volgens Bakker is de horeca altijd het grootste slachtoffer van het coronavirusbeleid van het kabinet. “Ik heb het idee dat het altijd naar de horeca wordt verschoven, want dat is de economie die het kabinet het minst schaadt. Zij hebben er het minst last van en kunnen het het beste beheersen. Ondernemers zijn moedeloos geworden.”

Waarnemend premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge houden dinsdagavond een persconferentie. Zij leggen de komende weken uit hoe de coronabeperkingen eruit gaan zien. De besmettingscijfers in Nederland beginnen af ​​te nemen, maar de druk op de ziekenhuizen is nog steeds hoog.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?