Horecaondernemers in Breda bleven open tot middernacht

Image source - Pexels.com


Horecaondernemers in Breda waren de enigen die open bleven na het door de overheid vastgestelde sluitingsuur van 20.00 uur vanwege de toenemende besmettingen met het coronavirus.

In tegenstelling tot veel andere Nederlandse steden bruist het centrum van Breda, zoals de Havermarkt en de Haven, zaterdagavond. Alleen op de Grote Markt was het rustiger. In de binnenstad van Breda was er politie op straat.

Burgemeester Paul Depla van Breda kondigde aan dat hij het protest van de horeca voor één nacht zou goedkeuren, maar dat hij het daarna zou afdwingen “zoals we altijd doen”. Volgens Depl is er “ruimte voor de horeca in Breda om een ​​statement te maken”.

“Hiermee kan de horeca kort de aandacht op hun bedrijf vestigen”, aldus Depla. Hij kondigde aan dat hij officieren zou sturen, ‘maar die zullen alleen observeren’. Eventuele overtreders zouden worden aangepakt op basis van de waarneming door agenten.

Café Forum bleef open in Maastricht, maar sloot uiteindelijk om 20.30 uur toen de politie ingreep. De bareigenaar kreeg een waarschuwing.

Veel horecaondernemers in het hele land hadden eerder aangegeven langer open te blijven. In Leeuwarden kwamen zo’n 40 ondernemers samen om de coronamaatregelen te trotseren. Na een gesprek met burgemeester Sybrand van Hearsma Buma van Leeuwarden gingen de cafés om 20.00 uur dicht. Als ze dat niet deden, hadden ze een boete van 10.000 euro gekregen.

In Leeuwarden braken rellen uit nadat cafés waren gesloten. Sommige mensen staken zwaar vuurwerk af. De politie nam 15 relschoppers in hechtenis.

In de rest van het land bleef het zaterdagnacht rustiger. In Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Leeuwarden en Groningen volgden de meeste horecaondernemers de coronamaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?